Over Annemarie

Vraag een expert

Schrijven is een vak

Annemarie de Vries

Liefde voor tekst en taal

Ik ben Annemarie de Vries, getrouwd met Steven, moeder van twee volwassen kinderen en baasje van labrador Charley.

Oorspronkelijk kom ik uit Leeuwarden, maar woon al jaren met veel plezier in Delfgauw, onder de rook van Delft. Ik heb een marketing-communicatie achtergrond, maar merkte dat mijn liefde bij de Tekst en Taal ligt en daarom heb ik me gespecialiseerd als tekstschrijver. Vooral mensen interviewen boeit mij. Wat beweegt mensen, waarom doen ze iets, wat was gepland, wat was de rol van toeval?

To the point en pakkend

Stijl

Mijn schrijfstijl is kort maar krachtig. Moeilijke dingen makkelijk maken, vind ik een uitdaging. Ik vermijd daarom ambtelijk en ouderwets taalgebruik. Ook gebruik ik zo min mogelijk bijvoeglijk naamwoorden. Vooral die woorden, die een waardeoordeel uitdrukken. Te veel uitroeptekens leiden af van wat je wilt zeggen en zijn in mijn ogen bedoeld om een zwakke tekst te verdoezelen. Dit geldt zeker ook voor clichéwoorden.

Ervaring

Op 4 oktober 2016, mijn verjaardag, schreef ik mijn bureau Annemarie de Vries Tekst en Taal in bij de kamer van koophandel. Ik verzorgde toen al enige tijd de rubriek ‘Sporter van de Week’ in de Delftse Post. Daarvoor was ik vooral met tekst en taal bezig als onderdeel van het marketingcommunicatie vak en voor goede doelen. Door mond op mondreclame werd ik steeds vaker gevraagd als tekstschrijver en werd het tijd om dat officieel te maken. Sinds september 2017 ben ik (op freelancebasis) de eindredacteur van de Delftse Post en redigeer en beoordeel ik ook andermans teksten. Daarnaast schrijf ik voor diverse opdrachtgevers en verzorg ik taaltrainingen, zoals de training  ‘Een perfect persbericht.

In voor een kopje koffie?

Mail annemarie@annemariedevries.nl

App 06-27623335 voor een afspraak

Kantoor:  Tijdemanhove 10
2645 GL Delfgauw

Bel 06-27623335