Portfolio

Een klant aan het woord

'100% score'

Portfolio: werk van Annemarie

Teksten die je graag wilt lezen

De Delftse Post

Sinds 2016 schrijf ik voor de Delftse Post. Ik begon met de rubriek ‘Sporter van de Week’, een human interest rubriek over de mens achter de sporter. Tegenwoordig schrijf ik over elke onderwerp dat in Delft denkbaar is. Sinds 2017 verzorg ik de eindredactie van deze krant. Ik bepaal wat erin komt, stuur de freelancers aan, redigeer hun teksten en deel de krant in. 

Hendrick de Keyser

De vereniging Hendrick de Keyser koopt oude panden in heel Nederland op en renoveert deze, waarna ze weer in gebruik worden genomen. In Delft kochten ze het huis van Lambert van Meerten, waar ze een tentoonstelling organiseerden van ‘pronkstukken’ van gewone Delftenaren. Ik vertelde de verhalen van de pronkstukken en hun eigenaren. Deze zijn verzameld in een boekje. 

School's Cool Pijnacker

School’s Cool is een landelijk initiatief waarbij volwassen maatjes worden gekoppeld aan kinderen in groep 8 en in de brugklas om ze zo te helpen met de overstap. In Pijnacker wordt dit uitgevoerd door JongPerspectief. Om te laten zien wat voor werk ze doen, maakten ze een boekje met interviews met de koppels. Ik heb hier graag aan mee gewerkt als één van de interviewers. 

Gymboxx BV

De Gymboxx is een geweldig idee voor outdoorsport. In een omgebouwde zeecontainer vind je alles wat je nodig hebt voor een goeie outdoor training. De eerste werd geopend in Gouda. Voor de opening verzorgde ik met succes de persberichten. Elk benaderde medium heeft er aandacht aan besteed, met zelfs een twee pagina’s tellend interview in het AD.  Dit zorgde voor het bedrijf voor een vliegende start. 

AD Delft

AD Delft is samen met AD Den Haag onderdeel van de landelijke AD en wordt in de regio Delft, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland verspreid. Met name over Pijnacker-Nootdorp heb ik een aantal artikelen voor deze krant geschreven over uiteenlopende onderwerpen. 

Delft.business

Delft.business is het succesvolle ondernemersmagazine dat één keer per kwartaal wordt verspreid onder Delftse ondernemers. Regelmatig verzorg ik hiervoor artikelen. Vaak gaat het om verhalen over bedrijven, maar ook regelmatig om een dialoog tussen twee gesprekspartners, die elkaar nog niet kenden. Waar ik behalve als tekstschrijver ook als gesprekspartner fungeer. 

In voor een kopje koffie?

Mail annemarie@annemariedevries.nl

App 06-27623335 voor een afspraak

Kantoor:  Tijdemanhove 10, 2645 GL Delfgauw

Bel 06-27623335