Redactie en eindredactie

Kort, pakkend en informatief

Een tekst die je in één adem uitleest

Annemarie de Vries Tekst en Taal schrijft journalistieke teksten voor alle media …

Verhalen die je raken

Tot de kern van het verhaal in weinig woorden

‘Mijn vriend ik schrijf je een lange brief want ik heb weinig tijd.’ Is de bekende uitspraak van filosoof en natuurkundige Blaise Pascal. Deze wijsheid uit de 17e eeuw is in deze tijd meer van toepassing dan ooit. Lees eens een krant uit de jaren ’70 en verbaas je over de langdradigheid. Ik ben er zeker van dat je niet tot het einde doorleest. Door de opkomst van social media en de enorme veelheid aan prikkels hebben mensen minder tijd om er eens ‘voor te gaan zitten’. Je moet dus sneller to the point komen en zeggen wat je wilt zeggen, om de aandacht van de lezer vast te houden. Veel zeggen in weinig woorden is niet zo makkelijk als het lijkt en korte tekst kost vaak inderdaad meer tijd dan een lange.

Diensten

De essentie in weinig woorden weergeven

Redactie

Ik hoor graag mooie verhalen. Of het nou gaat om een interview, verslag van een event, een uitvinding, een jubileum, een bruidspaar of een in memoriam, ik houd ervan. Ik ben nieuwsgierig, wil niks missen en weet graag van de hoed en de rand. Dit daarna nog op een begrijpelijke manier op ‘papier’ zetten is de leukste uitdaging die er is. Redacteur nodig? Bel of app mij op 06-27623335.

 

Eindredactie

Zoek je iemand voor de eindredactie? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.  Sinds 2017 doet ik de eindredactie van huis aan huiskrant de Delftse Post. Hiervoor stuur ik freelancers aan, redigeer teksten, handel de mail af en bepaal welke persberichten in de krant komen. Meer weten over de mogelijkheden? Bel of app mij op 06-27623335.

Wat klanten zeggen

'De persoonlijke benadering heb ik erg gewaardeerd'

Jong Perspectief

Annemarie heeft voor een brochure van het mentorproject Jong Perspectief een vrijwilliger en mentorleerling geïnterviewd. De persoonlijke en betrokken benadering van Annemarie hierbij heb ik erg gewaardeerd. Bij de presentatie van de brochure kwam deze betrokkenheid en persoonlijke aandacht ook weer terug door haar aanwezigheid en het passende presentje dat ze mee had genomen voor de mentorleerling.

Joyce de Haan, projectleider Jong Perspectief

In voor een kopje koffie?

Mail annemarie@annemariedevries.nl

App 06-27623335 voor een afspraak

Kantoor:  Tijdemanhove 10, 2645 GL Delfgauw

Bel 06-27623335