Offerteteksten

kort, bondig en begrijpbaar

Offertes voor vakmensen

Annemarie de Vries Tekst en Taal schrijft duidelijke offertes …

Een duidelijke offerte

Weg met de vaktermen

Ben je een kleine ondernemer? Goed in je vak, maar niet zo goed in de randzaken? Dan heeft een offerte je vast wel eens bloed, zweet en tranen gekost. In het ergste geval krijg je daarna ook nog heel veel telefoontjes van de klant, omdat er zaken onduidelijk zijn. Dat kan ik voor je voorkomen. Als vakmens ben je zo gewend om bepaalde termen te gebruiken, dat je soms niet eens door hebt dat anderen die termen niet kennen.

Waarom zou je eigenlijk zelf geen vakmens inhuren om een begrijpelijke offerte te maken en zo heel veel tijd te besparen? Ik vraag gewoon net zo lang door tot ik volledig begrijp wat voor werkzaamheden je hoe moet uitvoeren. Daarna leg ik het weer uit aan jouw klant in een duidelijke en overzichtelijke offerte. Vaak kun je zo’n offerte daarna zelfs weer gebruiken als basis voor je volgende offertes.

Begrijpelijke taal en geen open eindjes

Bouw en onderhoud

Ben je gevraagd voor een verbouwing bij een particulier of bedrijf dan moet er natuurlijk een offerte komen. Jij bent de vakman of vrouw en je klant een volledige leek op dit gebied. Hij weet niet wat voor materialen je waarom nodig hebt. Dat zul je dus moeten uitleggen. Leg het in een gesprek uit aan mij, dan leg ik het op papier uit aan je klant. Bel of app 06-27623335.

Administratief en juridisch

Ben je jurist of doe je admininistratief werk, zoals de boekhouding, dan doe je vaak iets waar je klant geen kaas van gegeten heeft. Anders zouden ze het immers wel zelf doen. Voor je klant is het belangrijk dat je voor jouw bekende juridische of boekhoudkundige termen vermijdt of in ieder geval uitlegt. Leg jij het uit aan mij, dan leg ik het op papier uit aan je klant. Bel of app 06-27623335.

Wat klanten zeggen

'Annemarie heeft me enorm op weg geholpen'

Stucadoor Ramon

“Als zelfstandig stucadoor ben je vooral handig met je handen en dingen die erbij komen kosten heel veel tijd, zoals offertes maken. Je moet ook oppassen dat je niet te veel vaktermen of afkortingen gebruikt. Annemarie heeft me hierbij enorm op weg geholpen.”

Ramon Emmel – stucadoor

In voor een kopje koffie?

Mail annemarie@annemariedevries.nl

App 06-27623335 voor een afspraak

Kantoor:  adres

Bel 06-27623335