Amsterdam, Amsterdam

Amsterdam, Amsterdam

Ik hoor het u denken: Gaan we het nu in de Delftse Post over Amsterdam hebben? Nou nee dus! En daar wil ik het dus juist even over hebben. Wekelijks verbaas ik me over de hoeveelheid persberichten in de redactie-mailbox over activiteiten, optredens en nog veel meer in Amsterdam. Denken die Amsterdamse pr-bureau’s nou werkelijk dat wij daarop zitten te wachten? Dat wij onze redactionele pagina’s niet gevuld krijgen met alles wat er in Delft te doen is?

Wij hebben in Delft immers: Pieter de Hooch, Johannes Vermeer, De van Markens, Museum Prinsenhof Delft, Theater de Veste, het Rietveldtheater, Westerpop, Jazzfestival, Bluesfestival, Swim to Fight Cancer, Varend Corso, het gereedschapsmuseum Mensert, medisch museum Griffioen, het tabaksmuseum, museum Tetar van Elven, stadsgevangenis het Steen, Festival Knapsack, Filmhuis Lumen, Museumnight 4kids, de TU Delft, Science Centre, de Botanische Tuin, de Oude en Nieuwe Kerk, de Maria van Jessekerk met haar Maarschalkerweerdorgel, een prachtig oud stadhuis, het praalgraf van Willem van Oranje, de kogelgaten van de kogels waarmee hij vermoord is, het Doelenplein waar je je op een Frans terras waant en je steak tartare eet die lekkerder is dan in Frankrijk zelf, De Beestenmarkt waar je ‘iedereen’ tegen komt, de Markt, geweldige sport- zang, muziek- en nog veel meer soorten verenigingen en deze opsomming is bij lange na niet compleet.

Beste Amsterdammers, misschien is het tijd dat jullie eens een kijkje nemen in ons mooie Delft, voordat jullie besluiten dat wij ons hier zo vervelen, dat we dus wel op jullie persberichten zullen zitten te wachten. Onze burgemeester is trouwens ook nog eens veel leuker dan die van jullie!

Column van Annemarie - Deze column verscheen eerder in de Delftse Post van woensdag 16 oktober 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published.